Rose helemaal klaar met voetballerij na aanhoudend racisme

5 april 2019, 09:42

Door aanhoudende racistische incidenten kan Danny Rose niet wachten tot het moment dat hij zijn kicksen aan de wilgen kan hangen. De Engelse international is helemaal klaar met de voetbalwereld en stelt dat er bij wangedrag veel te lage straffen worden uitgedeeld.

Vorige maand was Rose nog een van de doelwitten van racistische supporters tijdens het duel met de nationale ploeg op bezoek bij Montenegro. Tijdens het duel (1-5 winst) werden er voortdurend leuzen geroepen richting de donkere spelers uit de Engelse selectie. "Ik heb er genoeg van. Ik heb misschien nog vijf of zes jaar voor de boeg, maar ik kan niet wachten om het voetbal achter me te laten. Zoals de dingen momenteel gaan, wil ik er alleen maar uit", klinkt het in gesprek met Engelse media.

Hoewel er een onderzoek van de UEFA loopt naar het duel, is de straf die clubs of landen krijgen volgens Rose een lachertje. "Landen krijgen boetes ter hoogte van een bedrag dat ik waarschijnlijk uitgeef tijdens een avondje stappen in Londen'', aldus een boze Rose, die de maatregelen van voetbalbonden een 'farce' noemt. Voor hem is het plezier in het voetbal wel verdwenen. "Het enige waaraan ik toen dacht was: drie punten pakken en zo snel mogelijk wegwezen hier."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen