Barcelona heeft goede hoop op levenslang contract voor Messi

5 april 2019, 10:29

Barcelona hoopt Lionel Messi tot het eind van zijn voetballoopbaan te kunnen binden. Tenminste, dat wil clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu bewerkstelligen. Het huidige contract van de Argentijn loopt tot medio 2021 en dat is de aanvaller al 34 jaar.

Messi is ook dit seizoen in bloedvorm en het lukte hem onlangs om voor het tiende seizoen op rij meer dan veertig doelpunten te maken in alle clubcompetities. Bartomeu ziet dat ook en wil daarom verder met Messi. "Ik denk dat hij nog jaren door kan. In de komende maanden gaan we met hem om de tafel, zodat hij nog lang aan Barcelona verbonden blijft", vertelt de preses in gesprek met ESPN.

Hoewel Messi in het verleden wel eens aangaf zijn loopbaan in thuisland Argentinië te willen afsluiten, vreest Bartomeu daar niet voor. "Messi is een one-club man. Het is meer dan alleen wat hij op het veld doet. Zijn liefde voor de club en onze liefde voor hem zullen altijd voortduren. We willen dat Messi voor altijd bij Barcelona blijft. Als speler en daarna."

Frenkie de Jong

Hoewel met Arthur, Frenkie de Jong en Ousmane Dembélé als aankopen is ingespeeld in verjonging, wordt Messi wel gemist aan het eind van zijn loopbaan. "Misschien stopt Leo er over drie, vier of vijf jaar wel mee. We moeten ons voorbereiden op een toekomst zonder hem. We willen voorkomen dat we in een gat vallen als Messi stopt. Spelers als Dembélé, Arthur en De Jong hebben veel talent en zijn nog erg jong. Zij zullen hier ook na het tijdperk-Messi spelen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen