Emmen waakzaam tegen Heerenveen: "Hun doelsaldo zegt alles"

5 april 2019, 17:13

FC Emmen wil na de 2-5 nederlaag tegen Ajax de week besluiten met punten. Dat moet de nummer zeventien van de Eredivisie bewerkstelligen tegen SC Heerenveen. Dick Lukkien is op de eigen website hoopvol voor het treffen, maar is ook waakzaam voor het duo Sam Lammers en Michel Vlap.

Ze zijn dodelijk in de counter en hebben de laatste wedstrijden veel gewonnen", stelt Lukkien. De combinatie Vlap-Lammers spreekt voor zich, maar ik vind het ook een complete ploeg. Hun doelsaldo (57 voor en 62 tegen, red.) zegt alles over hun seizoen."

Met 25 punten en de verliespartij van afgelopen woensdag, is hekkensluiter NAC Breda genaderd tot op vier punten. Lukkien begint zich langzaam zorgen te maken. "Je kunt iedere keer wel naar andere ploegen kijken, maar wij moeten gewoon zelf spelen om punten te halen."

Lukkien ziet tot zijn grote ergernis dat FC Emmen de doelpunten op cruciale momenten weggeeft en hoopt dat zijn ploeg van die fouten leert. "De afgelopen drie wedstrijden krijgen we telkens in de eerste tien minuten én vlak voor rust een doelpunt tegen. Dan kun je je plan meteen weer aanpassen. Dat is gewoon heel wrang."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen