Oranjevrouwen tanken in Arnhem vertrouwen voor WK

5 april 2019, 21:55   Bijgewerkt: 6 april 2019, 08:50

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond vertrouwen getankt voor het WK in Frankrijk. De ploeg van Sarina Wiegman had een teleurstellende Algarve Cup-campagne achter de rug, maar wonnen in Arnhem met speels gemak met 2-0 van het zwakke Mexico. Vivianne Miedema en Lieke Martens kwamen tot scoren tijdens de oefeninterland, die echter een nog veel hogere score op had kunnen leveren.

De regerend Europees kampioen startte met Jill Roord op het middenveld, als vervanger van de niet volledig fitte Jackie Groenen. Sari van Veenendaal kreeg onder de lat de voorkeur boven Loes Geurts.

Oranje begon vol enthousiasme en stichtte met name via Shanice van de Sanden veel gevaar. De rechtsbuiten leek na vijf minuten al de score te openen, maar haar afstandsschot stuiterde via de lat terug in het veld. Later in de eerste helft had de aanvalster van Olympique Lyon weer pech, nadat een nieuwe pegel tegen de paal belandde.

Ook na rust kon Nederland naar hartenlust de aanval zoeken. Uitblinkers Van de Sanden en Daniëlle van de Donk werden na een uur gewisseld, maar ook hun vervangers Jackie Groenen en Lineth Beerensteyn combineerden er lustig op los met Miedema en Martens. Met name die laatste twee kregen nog een handvol kansen om de score op te voeren, maar de 2-0 bleef op het bord.

Oranje reist dinsdag naar Alkmaar af voor het treffen met Chili, de laatste tegenstander voordat de voorbereiding op het WK kan beginnen. Daarna wordt de definitieve WK-selectie bekendgemaakt. De eerste afspraak in Frankrijk staat gepland voor dinsdag 11 juni: Nieuw-Zeeland is dan de tegenstander in Le Havre.

Opstelling en beoordelingen*

Nederland: Sari van Veenendaal 5.5; Desiree van Lunteren 5.5 (60. Liza van der Most 5.5), Anouk Dekker 6.5, Dominique Bloodworth 6 (68. Merel van Dongen 5.5), Kika van Es 6; Jill Roord 7, Daniëlle van de Donk 7.5 (60. Jackie Groenen 7), Sherida Spitse 5.5; Shanice van de Sanden 7.5 (60. Lineth Beerensteyn 6), Vivianne Miedema 7, Lieke Martens 7

Woman of the match: Daniëlle van de Donk

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen