Afstandsknal Boëtius leidt klinkende zege Mainz in

5 april 2019, 22:22   Bijgewerkt: 5 april 2019, 23:28

Met Jean-Paul Boëtius als doelpuntenmaker heeft Mainz vrijdagavond Freiburg gekleineerd. De Nederlandse aanvaller opende na twintig minuten score, gaf twee assists en had daarmee een groot aandeel in de 5-0 overwinning. Door de zege is Mainz bijna zeker van nog een seizoen Bundesliga.

Uit het niets kwam Mainz halverwege de eerste helft op voorsprong. Freiburg-doelman Alexander Schwolow probeerde de bal naar voren te rammen, maar schopte het leder pardoes in de voeten van Boëtius. De oud-Feyenoorder twijfelde geen seconde en schoot de bal vanaf een meter of 35 in één keer in het lege doel. Het was voor Boëtius zijn tweede goal in de Bundesliga.

Na het openingsdoelpunt liep Mainz snel uit naar 3-0. Uit een snelle tegenaanval, met Boëtius als aangever, verdubbelde Jean-Philippe Mateta de marge. Niet veel later prikte de aanvaller van dichtbij weer raak. Het bleef niet bij twee doelpunten voor Mateta, want een kwartier voor tijd completeerde het Franse talent zijn hattrick door de 5-0 te maken. Even daarvoor had Karim Onisiwo op aangeven van Boëtius voor het vierde doelpunt van Mainz getekend.

Door de zege stijgt Mainz naar de twaalfde plaats met een voorsprong van dertien punten op VfB Stuttgart, dat zestiende staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen