Bosz en Stevens ongelukkig onderuit, Weghorst wint wél

6 april 2019, 17:32   Bijgewerkt: 6 april 2019, 23:04

Peter Bosz heeft wederom een nederlaag moeten incasseren als trainer van Bayer Leverkusen. Hoewel de coach met zijn ploeg tegen RB Leipzig tot twee keer toe op voorsprong kwam zat de VAR hem niet mee: eerst werd een doelpunt van Bayer afgekeurd en vervolgens kregen de bezoekers een makkelijke penalty. Een strafschop werd ook Huub Stevens fataal: hij zag hoe Luka Jovic in de 98ste minuut de winnende maakte vanaf elf meter. Voor Wout Weghorst was er beter nieuws: hij won met VfL Wolfsburg wel. 

Bayer Leverkusen - RB Leipzig 2-4

De druiven waren heel erg zuur voor Bosz: de ploeg van de Nederlandse coach speelde een uitstekende wedstrijd, maar nadat de 3-1 van Leon Bailey werd afgekeurd vanwege buitenspel, werden de bezoekers sterker en sterker. In de eerste helft had Kai Havertz zijn klasse getoond: eerst bleef hij rustig vanaf elf meter en toen Marcel Sabitzer vanuit een vrije trap gelijk had gemaakt, schoot het supertalent een afgeslagen corner via de paal heerlijk binnen in de verre hoek. Hij was de eerste tiener sinds Dieter Müller (1973-74) die twaalf goals maakte in de Bundesliga.

Toch werd het niet de middag van Havertz, want de tiener zag hoe vlak na rust Bailey's treffer werd afgekeurd en de bezoekers de overhand kregen. Eerst maakte Timo Werner na een uur voetballen gelijk, gevolgd door een rake - maar makkelijk gegeven - penalty van Emil Forsberg. Vlak voor tijd besliste Matheus Cunha het duel met een heerlijk lobje op aangeven van Werner. Daardoor is Leverkusen weer afgezakt naar de contreien waar het ook stond toen Bosz werd aangesteld. De goede start van de Nederlander is inmiddels met zes nederlagen uit de laatste zes duels als sneeuw voor de zon verdwenen.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 3-1

Wout Weghorst heeft met zijn ploeg zaterdagmiddag in eigen huis geen fout gemaakt tegen hekkensluiter Hannover 96, al ging het niet eenvoudig. De thuisploeg kwam na een half uur namelijk met 0-1 achter dankzij Hendrik Weydandt, die uit een razandsnelle counter de score opende. Via een kopbal van Renato Steffen was de stand enkele minuten later alweer gelijk. En omdat hij na zeventig minuten ook de tweede treffer maakte, werd hij man van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd besliste Roussillon het duel, waardoor Weghorst - die wel negentig minuten op het veld stond maar een kleine rol speelde dit duel - in de subtop blijft staan met Wolfsburg.

{image[333580][right-half][]}Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1-2

Voor Stevens was er een heel zure nederlaag: de ploeg van de Nederlandse coach maakte een prima indruk in eigen huis tegen tegen Jonathan de Guzman, hij werd in de rust vervangen door Gonçalo Paciência, en consorten - die in uitstekende vorm verkeren. Omdat Suat Serdar na ruim twintig minuten een rebound binnenwerkte, die de fraaie openingstreffer van Ante Rebic ongedaan maakte, leek de ploeg een knap punt te pakken. Totdat diezelfde Serdar diep in blessuretijd hands maakte, zijn tweede gele en dus rode kaart pakte en een strafschop weggaf. Luke Jovic bleef koeltjes en bezorgde Stevens een flinke kater. 

Overige uitslagen:

Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf 1-2

VfB Stuttgart - 1. FC Nürnberg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen