Ten Hag kiest voor Europese variant, basisrentree Veltman

6 april 2019, 17:42

Erik ten Hag speelt zaterdagavond vermoedelijk met dezelfde ploeg als die woensdag aantreedt tegen Juventus. De Amsterdammers beginnen namelijk met de Europese Dusan Tadic-variant, waarbij Joël Veltman op de plek van Noussair Mazraoui start. De Marokkaan is - net als komende woensdag in de Champions League - geschorst voor deze wedstrijd.

En dus was het logisch dat Veltman, die midweeks nog op de bank plaats moest nemen ten faveure van Rasmus Kristensen, in de basis staat. Dat hij tegen FC Emmen niet speelde, lijkt er vooral mee te maken te hebben dat hij nog niet klaar is voor drie wedstrijden binnen zeven dagen. Voor Veltman is het bovendien zijn rentree in de basiself sinds zijn zware blessure. Verder starten de Amsterdammers in dezelfde opstelling als waarin Real Madrid (1-4 winst) werd verslagen.

Dat betekent dat Hakim Ziyech weer in de basis terugkeert en dat Ajax zonder spits begint. Tegen FC Emmen stond Klaas-Jan Huntelaar nog in de punt van de aanval. Bij opponent Willem II zijn er weinig grote verrassingen en staat logischerwijs het succesvolle VIP-aanvalstrio in de basiself. Jordens Peters en Freek Heerkens keren beide terug in de basiself en Pol Llonch vervangt de zieke Renato Tapia.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen