Vervelend verlies voor Aké, Kongolo ongelukkig bij verlies

6 april 2019, 18:00   Bijgewerkt: 6 april 2019, 18:58

Nathan Aké heeft met Bournemouth een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League. In eigen huis was de Nederlander met zijn ploeg zaterdagmiddag niet opgewassen tegen Burnley - dat slechts één plek boven de streep stond. Verder was er wederom een pijnlijke nederlaag voor de al gedegradeerde Nederlanders Terence Kongolo en Jacuna en won Pele van Aanholt met de nodige moeite van Newcastle United.

Bournemouth - Burnley 1-3

Omdat in de laatste acht duels Bournemouth alleen van Huddersfield Town wist te winnen, is de ploeg van aanvoerder Ake nog steeds niet veilig. Dat was het wel zo goed als geweest, als het had gewonnen van Burnley en dat leek na na vier minuten te gebeuren toen Ashley Barnes de bal al in eigen goal werkte. Maar vervolgens waren het de bezoekers die de klok sloegen.

Eerste kopte Chris Wood raak en 139 seconden veel later draaide Ashley Westwood de rollen helemaal om. Toen in het tweede bedrijf Barnes zijn eigen doelpunt ook nog eens goedmaakte, was het duel wel gespeeld. Voor Burnley betekende de zege een grote stap naar handhaving, iets waar Aké en consorten nog niet voor hoeven te vrezen, maar naar onderen kijken, moeten ze nog altijd.

Huddersfield Town - Leicester City 1-4

De gifbeker voor Huddersfield Town in de Premier League is nog lang niet leeg: de al gedegradeerde hekkensluiter kreeg zaterdag in eigen stadion pijnlijk klop van Leicester City. Jamie Vardy was een van de grote mannen: na de rust verdubbelde hij op heerlijke wijze de voorsprong, die door een prachtige pegel van Youri Tielemans op de borden was gezet. Hoewel Aaron Mooy wat terug deed namens de thuisploeg, werd het niet meer spannend.

Dankzij twee spelhervattingen werd de eindstand bereikt: eerste werkte James Maddison uit een heerlijke vrije trap de 1-3 binnen en vervolgens ging Kongolo in de fout: hij haalde Vardy neer en de Engelse spits zette zelf vanaf elf meter de eindstand op het scorebord. Vlak daarvoor was Bacuna nog ingevallen.