Real Madrid met moeite langs Eibar dankzij dubbelslag Benzema

6 april 2019, 18:07

Real Madrid is zaterdagmiddag door het oog van de naald gekropen tegen Eibar. De ploeg van Zinedine Zidane kwam voor de zoveelste keer dit seizoen op achterstand, maar mocht Karim Benzema dankbaar zijn dat een nederlaag werd afgewend in eigen huis. Met twee treffers bezorgde de Fransman, die nog veel kansen kreeg op meer, zijn ploeg de overwinning en zo de aansluiting met Atlético Madrid. 

Overigens had de Franse spits nog veel vaker kunnen scoren en deed dat zelfs ook. Zijn eerste twee doelpunten werden echter afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor Real Madrid met een achterstand en begeleid door een striemend fluitconcert de kleedkamers opzocht. Tien minuten voor rust werd het lobje waarmee Marc Cardona de bezoekers op voorsprong zette namelijk wel gewoon goedgekeurd.

Toch kwam er niet een tweede nederlaag voor Zidane, die midweeks voor het eerst sinds zijn rentree als coach van Real onderuit ging tegen Valencia. Na een uur voetballen kopte Benzema een voorzet van Marco Asensio hard naar de grond en in het doel en dat kunstje herhaalde hij tien minuten voor tijd op aangeven van ditmaal Toni Kroos nog een keer. Ditmaal ging de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Overigens had Benzema vijf keer doel moeten treffen - waarvan dus twee afgekeurd - in Estadio Santiago Bernabéu. De Franse spits kreeg vlak voor tijd nog een reuzenkans voor open doel, maar vergat om zijn hattrick te maken en het duel definitief te beslissen. Ook raakte hij daarna nog de paal. Desondanks won Real dus wel van Eibar dankzij Benzema, waardoor het weer aansluiting vindt met nummer twee Atlético Madrid, dat op bezoek gaat bij FC Barcelona. Wellicht zullen de Madrilenen dus weer eens hopen op een zege van de aartsrivaal in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen