Jesus helpt City op Wembley naar finale ten koste van Pröpper

6 april 2019 – Zonder al te veel moeite heeft Manchester City zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola versloeg in Londen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia met 1-0 en houdt dus na het winnen van de League Cup ook zicht op die andere Engelse beker.

Jesus helpt City op Wembley naar finale ten koste van Pröpper

Al na vier minuten zorgde Gabriel Jesus voor de openingstreffer op Wembley. De Braziliaanse spits maakte de 1-0 na goed voorbereidend werk van Kevin de Bruyne. Na de vroege goal bleef het lang rustig voor beide doelen. De middenmoters uit de Premier League, waar Davy Pröpper in de basis startte, bleven lange tijd ongevaarlijk en daardoor kende een niet groots City nauwelijks problemen.

Dankzij de overwinning houdt Guardiola zicht op vier prijzen in één seizoen. Eerder werd de League Cup gewonnen, met Liverpool is City verwikkeld in de titelstrijd en ook de Champions League is nog altijd een reële doelstelling. Morgen wordt duidelijk of Watford, of Wolverhampton Wanderes de tegenstander in de eindstrijd van de bekerfinale wordt.

Eredivisie

gerelateerd