Barcelona neemt voorschot op titel zege op 'rood' Atlético Madrid

6 april 2019, 22:50   Bijgewerkt: 7 april 2019, 00:01

FC Barcelona kan de champagne om de titel de vieren koud gaan zetten. In Camp Nou wonnen de Catalanen met 2-0 van belager Atlético Madrid. De gasten uit Madrid speelden ruim een uur met tien man na een domme actie van spits Diego Costa, die de scheidsrechter beledigde. Doelman Jan Oblak ontpopte zich lange tijd tot man van de wedstrijd, want hij hield zijn ploeg tot in de slotfase op de been. Toen moest ook hij buigen voor de toekomstig kampioen van Spanje.

Hoewel er voor rust geen goals vielen te noteren, gebeurde er van alles in Barcelona. Meest opvallende wapenfeit was de oliedomme actie van Diego Costa. De spits van de Madrilenen werd woest op de scheidsrechter, beet hem wat verwensingen toe en moest wegens zijn wangedrag na een half uur al inrukken. Vervolgens beperkte de ploeg van Diego Simeone zich tot verdedigen, maar het raakte nauwelijks in de problemen.

Onder aanvoering van Lionel Messi nam de druk in de tweede helft toe. Atlético ontregelde het spel, maar kon niet voorkomen dat Barça sterker werd. Messi, Luis Suaréz en de ingevallen Malcom moesten hun meerdere erkennen in doelman Oblak. En op het moment dat de Madrilenen, die eigenlijk moesten winnen op de titelrace weer spannend te maken, aanvallende intenties toonden, sloeg Barcelona toe. Eerst was het Suaréz die met een droge schuiver de keeper eindelijk wist te passeren en nog geen minuut later besliste Messi met een slim schot het duel: 2-0.

Het verschil tussen beide ploegen is nu elf punten. En dat is met nog zeven duels te spelen een gelopen koers voor Atlético. Zij moeten zich Real Madrid richten, want de ploeg van Zinedine Zidane heeft nog maar twee punten minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen