Goal Peterson roept halt toe aan Brood-effect bij NAC

6 april 2019, 22:52

Aan een zeer matige wedstrijd tegen NAC Breda heeft Heracles Almelo zaterdagavond met veel moeite drie punten overgehouden. Een minuut of tien voor tijd was het Kristoffer Peterson die met het hoofd voor de beslissing in het Polman Stadion: 1-0. Daarmee komt er een einde aan het Ruud Brood-effect, dat slechts twee wedstrijden heeft standgehouden. Heracles sluit door de zege aan bij FC Utrecht en Vitesse.

Sinds Brood het een paar weken geleden overnam bij NAC, is het geloof in handhaving (eventueel via de play-offs) weer terug bij de Brabanders. Afgelopen week werd VVV Venlo op een gelijkspel gehouden (1-1) en woensdag werd Excelsior diep in blessuretijd verslagen met 1-2. Alles is dus weer mogelijk, zeker gezien directe concurrent FC Emmen komende vrijdag op bezoek komt. Maar eerst wachtte Heracles, dat nog volop in de race is voor de play-offs.

Heracles had natuurlijk gezien wat NAC de voorbije twee wedstrijden had gepresteerd en bovendien midweeks met 3-4 verloren van Willem II. Mogelijk dat de nummer zeven van de Eredivisie het daarom wat voorzichtig aan deed tegen NAC. Het thuispubliek zag lijdzaam toe hoe Heracles wel het spel probeerde te maken, maar veel te slordig was om gevaarlijk te worden.

Geheel verrassend was het dan ook niet dat Heracles alleen had kunnen scoren na een fout achterin bij NAC. Erik Palmer-Brown liet zich de bal ontfutselen, waarna Peterson in scoringspositie kwam. Tekenend voor de eerste helft was dat hij tegen doelman Brian van Leer aan schoot en de rebound van Leroy Duarte naast ging. Even later legde de middenvelder nogmaals aan, met moeite keerde Van Leer zijn poging.

Helaas voor het publiek veranderde het spelbeeld na de pauze nauwelijks. Heracles probeerde het spel te maken, terwijl NAC zich naarmate de tijd vorderde steeds meer ingroef. Het kwam niet echt in gevaar, Heracles kwam niet verder dan matige afstandsschoten van Peterson en Kuwas. Zo begon de tijd te dringen voor de thuisploeg. Mocht het willen profiteren van het puntverlies van FC Utrecht, dan moest er gewonnen worden van NAC.

Tien minuten voor tijd viel de goal dan alsnog. Peterson, die eerder nog met een kopbal Van Leer aan het werk had gezet, werd de gevierde man. Eindelijk kwam een voorzet van Kuwas wel aan, voor Peterson was het simpel raak koppen: 1-0. In de resterende minuten was NAC niet meer bij machte om een gelijkmaker te forceren, zoals een doelpunt er de hele wedstrijd al niet had ingezeten voor het team van Brood. Volgende week ontvangt het FC Emmen, dan wordt het alles of niks.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Tim Breukers 7, Maximilian Rossmann 5.5 (46. Bart van Hintum 6), Dario van den Buijs 6.5, Lennart Czyborra 5.5, Mohammed Osman 5 (69. Joey Konings 5), Alexander Merkel 6, Lerin Duarte 6.5, Brandley Kuwas 5, Adrián Dalmau 6 (86. Jesper Drost -), Kristoffer Peterson 6.

NAC Breda: Brian van Leer 5.5, Khalid Karami 6, Menno Koch 5, Erik Palmer-Brown 4.5, Gregory Leigh 5, Mounir El Allouchi 6, Ramon Lundqvist 6.5 (78. Luka Ilic -), Anouar Kali 6, Giovanni Korte 5 (56. Mikhail Rosheuvel 5), Mitchell te Vrede 4.5, Gervane Kastaneer 4 (66. Sullay Kaikai 5).

Man of the match: Kristoffer Peterson

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen