Gisteren gemist: zege Ajax, show van Bayern, De Graafschap 15e

7 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 6 april 2019, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 6 april.

Ajax wint in Tilburg en kent goede generale richting Juventus, AZ laat punten liggen, zege ADO

Met een goed gevoel kan Ajax komende woensdag aantreden tegen Juventus. Zaterdagavond werd Willem II in Tilburg namelijk redelijk eenvoudig met 1-4 verslagen. De Tricoles kwamen nog wel op 1-1 via een strafschop, maar moesten over de hele wedstrijd gezien hun meerdere erkennen in het sterkere Ajax. Nummer drie AZ liet punten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348519/az-leidt-bij-de-graafschap-puntverlies-in-strijd-om-plek-drie/,_blank,liggen] op bezoek bij Willem II, terwijl Feyenoord ook goed nieuws kreeg uit de Hofstad: FC Utrecht ging daar pijnlijk onderuit tegen ADO. Onderin [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348518/goal-peterson-roept-halt-toe-aan-brood-effect-bij-nac/,_blank,verloor] NAC Breda van Heracles Almelo en zakt verder weg, al [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348514/goudhaantje-gladon-bezorgt-groningen-opnieuw-zege/,_blank,won] FC Groningen wel (moeizaam) van Excelsior, waardoor de Rotterdammers in elk geval niet uitlopen.

Scheldkannonade Costa helpt FC Barcelona aan winst in topper, Real wint moeizaam

FC Barcelona kan de champagne om de titel de vieren koud gaan zetten. In Camp Nou wonnen de Catalanen met 2-0 van belager Atlético Madrid. De gasten uit Madrid speelden ruim een uur met tien man na een domme actie van spits Diego Costa, die de scheidsrechter beledigde. Doelman Jan Oblak ontpopte zich lange tijd tot man van de wedstrijd, want hij hield zijn ploeg tot in de slotfase op de been. Eerder op de dag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348502/real-madrid-met-moeite-langs-eibar-dankzij-dubbelslag-benzema/,_blank,versloeg] Real Madrid Eibar. 

Bayern tikt Dortmund van de mat en herovert koppositie

Een werkelijk fenomenale eerste helft heeft Bayern München de koppositie van de Bundesliga bezorgd. In een onderling duel met Borussia Dortmund stond de teller na een voetbalshow tijdens de rust al op 4-0 en dat kwamen de gasten in de tweede helft geen moment weer te boven. Uiteindelijk stokte de teller bij 5-0. Door de show van Der Rekordmeister gaat de club uit München weer aan kop in de Bundesliga.

Bosz en Stevens ongelukkig onderuit, Weghorst wint wél en invaller Depay verliest

Peter Bosz heeft wederom een nederlaag moeten incasseren als trainer van Bayer Leverkusen, want hij verloor van RB Leipzig mede dankzij een ongelukkige strafschop. Een strafschop werd ook Huub Stevens fataal: hij zag hoe Luka Jovic in de 98ste minuut de winnende maakte vanaf elf meter. Voor Wout Weghorst was er beter nieuws: hij won met VfL Wolfsburg wel. In Frankrijk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348504/lyon-blijft-kwakkelen-en-is-kansloos-tegen-hekkensluiter-dijon/,_blank,verloor] invaller Memphis Depay van hekkensluiter Dijon. 

Kluivert en Karsdorp winnen en houden zicht op plek vier, B-keus Juve doorstaat met test voor Ajax

Met Justin Kluivert en Rick Karsdorp in de basis heeft AS Roma een belangrijke 0-1 overwinning geboekt bij Sampdoria. De Romeinen kwamen nauwelijks tot kansen tegen de middenmoter, maar wonnen dankzij Daniele de Rossi wel buitenshuis. Verder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348506/b-keus-juve-doorstaat-met-moeite-laatste-test-voor-ajax/,_blank,won] Juventus in eigen huis moeizaam van AC Milan: Moise Kean werd matchwinner.

Jesus helpt City op Wembley naar finale ten koste van Pröpper

Zonder al te veel moeite heeft Manchester City zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola versloeg in Londen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia met 1-0 en houdt dus na het winnen van de League Cup ook zicht op die andere Engelse beker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen