De Jong blij met onterecht punt tegen AZ en de vijftiende plaats

6 april 2019, 23:50

De Graafschap-trainer Henk de Jong keek zaterdagavond met een heel fijn gevoel naar de ranglijst in de Eredivisie. De Superboeren verloren afgelopen week twee keer onterecht, maar staan door het late punt tegen AZ wel opeens op de veilige vijftiende plaats. "We kunnen nu weer lekker naar teletekst kijken. Maar het gaat erom waar we na 34 wedstrijden staan", wist de coach.

Dat vertelde hij tegenover De Gelderlander. En dat De Graafschap een punt pakte, was volgens de oefenmeester onterecht, want AZ had het betere van het spel. "In de afgelopen twee wedstrijden kregen we zestien kansen en scoorden we één keer. Nu kregen we nul kansen en maakten we ook een doelpunt", duidde De Jong het verschil tussen dit duel met AZ en de ontmoetingen met FC Groningen (1-0) en Heracles Almelo (1-2) afgelopen week.

"We hadden het lastig. Aan de bal waren we slordig. Maar AZ is ook een van de beste ploegen van Nederland", wist De Jong, die wel veel inzet zag. "Op basis van vechtlust vind ik het punt verdiend." Met nog vier duels te gaan schat de coach nog zes tot acht punten nodig te hebben voor directe handhaving. "Dit is een morele opsteker na de tikken die we afgelopen week hebben gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen