Ajax passeert grens van honderd goals, maar record is ver weg

7 april 2019, 12:25

Ajax bereikte door de vier doelpunten in Tilburg al na 29 speelrondes al de honderd doelpunten in de Eredivisie: in heel deze eeuw lukten de Amsterdammers dat überhaupt slechts éénmaal eerder. Toch is het ultieme doelpuntenrecord in de Eredivisie - dat Ajax overigens al in handen heeft - van 122 treffers verder weg dan enkele weken geleden het geval was.

Door het verlies tegen AZ (1-0) en de twee goals tegen PEC Zwolle (2-1) kwam Ajax wat achterop schema te raken. Daarvoor maakte de ploeg gemiddeld 3,58 doelpunten (wat neerkomt op 121,8 goals in totaal) per duel, momenteel ligt dat aantal met 3,44 goal iets lager. Als Ajax die lijn doortrekt, komt het 'slechts' uit op 117 goals in de Eredivisie.

Overigens is er nog wel hoop voor de Ajacieden die het doelpuntenrecord in de Eredivisie, behaald in 1966/67, graag willen verbeteren. Met Excelsior, FC Groningen, Vitesse, De Graafschap en FC Utrecht treft de ploeg van Erik ten Hag teams tegen wie het de vorige keer dit seizoen flink uithaalde: als ze hetzelfde aantal goals noteren als de heenduels, komt de ploeg uit op 125 goals. Maar dat is gezien de 8-0 zege op De Superboeren en 1-7 bij Excelsior niet helemaal realistisch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen