Lukkien geniet van zege, maar wil niet met hoofd in wolken lopen

7 april 2019, 15:17

Dick Lukkien genoot zondagmiddag met volle teugen van het spel van FC Emmen. De oefenmeester was trots met het voetbal dat zijn ploeg op de mat legde tegen SC Heerenveen. "Het was een geweldige wedstrijd, we hadden totale dominantie", loofde de oefenmeester over de 2-0 zege.

Dat deed hij tegenover FOX Sports. "Kjell (Scherpen, red.) heeft amper reddingen hoeven verrichten, misschien dat schotje van Vlap", wist de coach, die tevreden was. "We hebben heel veel energie gegeven. Keihard werken is ook het enige dat je kan doen in een moeilijke fase. En als je dat doet, dan zie je dat we bij vlagen ook goed kunnen voetballen."

Door de zege staat Emmen op de veilige vijftiende plaats in de Eredivisie. Anco Jansen was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. "Je zoekt altijd naar een plan waarin Anco kan uitblinken. Ik dacht ditmaal dat het hangend op links zou zijn, met Michael de Leeuw in de buurt en Luciano Slagveer in de diepte. Dat pakte aardig uit", aldus de coach, die ook Jafar Arias complimenten gaf.??

Toch is FC Emmen er nog lang niet en moet het komende vrijdag op bezoek bij hekkensluiter NAC Breda. Een absolute degradatiekraker. Lukkien: "Als we dit kunnen brengen, kunnen we een redelijk tot goed niveau halen. We moeten genieten, maar niet met het hoofd in de wolken. Als we er rechtstreeks in willen blijven, moeten we ook daar punten halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen