Van Bronckhorst: "Belangrijk voor Jørgensen dat hij weer scoort"

7 april 2019, 17:20

Giovanni van Bronckhorst heeft weinig te klagen na de 0-3 zege van Feyenoord op bezoek bij VVV-Venlo. De Rotterdammers wonnen in De Koel voor de eerste keer dit kalenderjaar buitenshuis. Door de zege passeert Feyenoord AZ ook weer op de ranglijst.

Feyenoord kwam in Venlo halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Sam Larsson. Na rust verdubbelde Nicolai Jørgensen de marge, waarna Tyrell Malacia in de absolute slotfase ook een goaltje meepikte. "Zeker gezien de stand was het belangrijk om vandaag de punten binnen te halen. We hadden de mogelijkheid om over AZ heen te gaan en dat hebben we gedaan", begint Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports.

De trainer vindt dat zijn ploeg het onder 'moeilijke omstandigheden' goed heeft gedaan. Het kunstgrasveld was volgens Van Bronckhorst lastig bespeelbaar. "In de tweede helft hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen. Ook voor de 1-0 kregen we twee grote kansen die we niet afmaakten. Uiteindelijk hebben we VVV te lang in de wedstrijd gehouden", plaatst hij toch een kritische noot.

Jørgensen gooide de wedstrijd in het slot door vanaf randje zestien de 2-0 binnen te schieten. Het was zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen. "Hij drukt 'm goed en laat de keeper kansloos. De keeper heeft een aardige reach, maar deze was zo hard dat ie 'm niet kon pareren. Ook voor Nico is het belangrijk dat hij weer scoort", vervolgt Van Bronckhorst, die zag dat Jørgensen chagrijnig over het veld liep. "Nico had - met name in de tweede helft - een aantal keer dat hij op beslissingen van de scheidsrechter bleef doorzeuren. Dat moment kan je niet meer terughalen, dus dan moet je weer je focus pakken en de wedstrijd weer hervatten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen