PSV verliest koppositie in Arnhem na spectaculair duel

7 april 2019, 18:56

PSV is vijf speelronden voor het einde de koppositie in de Eredivisie kwijtgeraakt aan Ajax. In Arnhem kwam PSV tegen Vitesse drie keer op achterstand via Thulani Serero, Martin Ødegaard en Tim Matavž, maar zorgden twee strafschoppen van Hirving Lozano en een intikker van Luuk de Jong alsnog voor een 3-3 eindstand. In het duel was een grote hoofdrol weggelegd voor de arbitrage. 

PSV moest opnieuw in de achtervolging, wetende dat Ajax gisteren van Willem II had gewonnen (1-4). Tegenstander Vitesse heeft het traditioneel moeilijk om van de Eindhovenaren te winnen en dus werd vooraf eenrichtingsverkeer verwacht. Dat bleek in de eerste helft zeker niet het geval. De wedstrijd verliep in een hoog tempo en beide ploegen wilden aanvallend gevaarlijk worden, zonder meteen als wilden naar voren te stormen. De eerste momenten waren vooral speldenprikjes van beide kanten. Er waren schietkansen voor onder meer Gaston Pereiro en Bryan Linssen, maar deze werden geblokt of gingen ruim langs de goal. Martin Ødegaard zag zijn aangeraakte poging in de handen van Jeroen Zoet eindigen en was zodoende nog het dichtstbij de openingstreffer.

Honderd procent kansen bleven uit in de eerste tien minuten, maar vlak voor het kwartier was het wel raak. Serero mocht vrij de zestien inlopen, waar hij op zoek ging naar medespelers om de bal af te leggen. Toen hij deze niet vond, besloot de Zuid-Afrikaan zelf maar te schieten en dat leverde verrassend een doelpunt op voor de Arnhemmers: 1-0. Daarna was het de beurt aan PSV, dat op zoek ging naar de snelle gelijkmaker. Bijna vond het team van Mark van Bommel deze op een gelukkige manier, omdat een voorzet van Lozano op de lat waaide. Vitesse dacht op 2-0 te komen toen Zoet volledig miszat bij een verre uittrap van Vitesse-collega Remko Pasveer. De bal werd in het doel getikt, maar er was al gevlagd en gefloten voor buitenspel. Dit was discutabel, maar omdat de situatie al was afgedaan door de arbitrage op het veld kon de VAR er niet meer naar kijken.

Daarna golfde het spel opnieuw alle kanten op. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. Daarvoor mocht vooral Vitesse een compliment krijgen, omdat het niet alleen maar voor een punt ging tegen een topploeg. Het leek de volle buit ook nog te gaan pakken toen invaller Tim Matavž zeven minuten voor tijd de 3-2 binnentikte uit een hoekschop. Van veel goed voetbal was in de slotfase geen sprake meer. PSV pompte de ballen naar voren, maar had geen geluk. De ploeg die zolang bovenaan had gestaan, leek een nederlaag te moeten slikken, maar een punt kwam er alsnog. Lozano werd neergehaald door verdediger Maikel van der Werff en PSV kreeg opnieuw een strafschop. De verdediger van Vitesse kreeg ook nog rood. Lozano maakte ook deze pingel en zorgde zo in de laatste officiële minuut voor de 3-3. PSV ging uiteraard nog voor de volle winst en de ene lange bal volgde de andere op. Pasveer bleek echter een niet te passeren muur in die laatste minuten, want hij redde op schoten van Lozano en Dumfries en in de absolute slotseconde voorkwam hij de 3-4 van Bergwijn. Zo eindigde het duel in 3-3 en is PSV de koppositie kwijt. Deze is nu voor Ajax, dat alleen op doelsaldo voorlopig op de troon staat.

Opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Remko Pasveer 8; Vyacheslav Karavaev 7, Jake Clarke-Salter 6, Maikel van der Werff 6, Max Clark 5,5; Martin Ødegaard 8, Thulani Serero 8, Matus Bero 7,5, Alexander Büttner 7; Thomas Buitink 7 (75. Tim Matavž -), Bryan Linssen 7,5 (72. Mohammed Dauda, 90. Danilho Doekhi -)

PSV: Jeroen Zoet 7,5; Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 6, Angeliño 6,5; Pablo Rosario 6, Jorrit Hendrix 6 (80. Cody Gakpo -), Gaston Pereiro 6,5 (46. Mohammed Ihattaren 6,5); Hirving Lozano 8, Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 7,5

Man of the match: Remko Pasveer

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen