Watford naar finale FA Cup na sensationele comeback

7 april 2019 – Watford heeft zich ten koste van Wolverhampton Wanderers geplaatst voor de finale van de FA Cup. In een sensationeel duel maakte de ploeg van Daryl Janmaat een 0-2 achterstand in de extra minuten van de officiële speeltijd ongedaan en werd in de verlenging het ticket voor de finale binnengesleept.

Watford naar finale FA Cup na sensationele comeback

Met Heurelho Gomes (ex-PSV) in de goal begon Watford op Wembley slecht aan de wedstrijd. Na iets meer dan een half uur maakte verdediger Matt Doherty namens de Wolves de openingstreffer. Hij kopte bij de tweede paal een voorzet van Diogo Jota binnen, die even daarvoor een hoekschop kort had genomen. De nummer acht van de Premier League leek het duel na rust in het slot te gooien door rond het uur de 0-2 te maken. De Mexicaan Raul Jiménez was het eindstation van een ingestudeerde vrije trap.

Het lukte Watford vervolgens niet om de snelle aansluitingstreffer te maken en dus leken de fans van Wolves zich alvast te kunnen gaan opmaken voor een nieuw tripje naar Londen. Tien minuten voor tijd werd het echter toch nog spannend toen Gerard Deulofeu op schitterende wijze voor de 1-2 zorgde. Na een verre ingooi kreeg de Spanjaard de bal in de zestien voor zijn voeten en hij krulde deze vervolgens prachtig achter keeper John Ruddy. Toch leek Wolverhampton aan het langste eind te gaan trekken, maar diep in de blessuretijd maakte Watford de comeback compleet. Aanvaller Troy Deeney ging over het been van de Belg Leander Dendoncker en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Deeney zelf benutte deze en sleepte er zo een verlenging uit voor zijn ploeg.

In de verlenging gingen beide ploegen voor de zege en was het uiteindelijk Watford dat het sprookje werkelijkheid maakte. Deulofeu zorgde met een schuiver langs Ruddy voor zijn tweede van de avond en de 3-2 in de 104de minuut. Daarna focuste Watford zich op het verdedigen, onder meer met het inbrengen van Janmaat, en kreeg het team van de Spaanse coach Javi Gracia nog kansen om het definitief te beslissen, maar dat gebeurde niet. Bijna zorgde invaller Ivan Cavaleiro nog voor de 3-3, maar Gomes kon opgelucht ademhalen. Zo staat Watford voor het eerst sinds het seizoen 1983/1984 weer in de Engelse bekerfinale, toen verloor het van Everton. Nu mag het op zaterdag 18 mei aantreden tegen regerend landskampioen Manchester City, dat gisteren met 1-0 won van Brighton.

Lees ook: Jesus helpt City op Wembley naar finale ten koste van Pröpper

Eredivisie

gerelateerd