Rutten krijgt volgende tik met Anderlecht: verlies tegen Antwerp

7 april 2019, 20:00

Fred Rutten heeft de volgende tik moeten incasseren als trainer van Anderlecht: de oefenmeester verloor de eerste duels in de play-offs van AA Genk en Club Brugge en ging zondagavond op eigen veld ook tegen concurrent Antwerp onderuit. De ervaren Dieumerci Mbokani schoot vlak voor tijd een rebound binnen en bezorgde Rutten de volgende kater (1-2).

Het leek er juist op dat Anderlecht, dat van Genk heel dik verloor (3-0) en tegen Club Brugge (2-3) een historisch verlies te verwerken kreeg, eindelijk een goed resultaat zou boeken. Pieter Gerkens kopte namelijk na ruim een half uur de 1-0 binnen namens Anderlecht op aangeven van Andy Najar. Bovendien was de thuisploeg de betere partij op het veld.

Maar nog voor de pauze hadden de bezoekers, die wel het onderspit moesten delven in het Stade Constant Vanden Stock, de schade echter alweer hersteld. Lamkel Zé maakte uit een voorzet van Mbokani enkele minuten na de 1-0 alweer gelijk en pakte daarna het initiatief in de wedstrijd. In de tweede helft begon de ploeg van Rutten nog aardig, maar grote kansen kreeg het niet.

Langzaam maar zeker domineerden de gasten het duel en werd Anderlecht amper meer gevaarlijk. Zeven minuten voor tijd raakte Lamkel Zé eerst nog de paal met een poging in de verre hoek, maar in de rebound schoot Mbokani wel raak. Zo wordt de rol die Anderlecht gaat spelen in de kampioenspoule in België wel heel summier: Rutten's team verloor de eerste drie duels en houdt alleen AA Gent nog onder zich.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen