Serero blij dat hij Ajax een handje heeft kunnen helpen

7 april 2019 – Thulani Serero is blij dat hij zondagmiddag zijn oude club Ajax een handje heeft kunnen helpen. De middenvelder van Vitesse opende na dertien minuten de score tegen PSV en speelde verder een puike wedstrijd. Door het 3-3 gelijkspel is PSV de koppositie kwijtgeraakt aan Ajax.

Serero blij dat hij Ajax een handje heeft kunnen helpen

"We speelden voor onszelf, maar ik ben blij voor Ajax. Ik heb het daar goed naar mijn zin gehad en de fans gaven mij altijd een warm welkom", aldus de Zuid-Afrikaanse middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Serero speelde tussen 2011 en 2017 voor de Amsterdamse club alvorens hij de overstap naar Vitesse maakte.

Na het openingsdoelpunt van Serero kwam PSV op gelijke hoogte. Dat riedeltje werd na rust nog twee keer herhaald. "Ik denk dat we hadden moeten winnen'', zegt de technisch vaardige middenvelder. "We wilden aanvallen. We bleven gaan, tot het einde. Het was een geweldige wedstrijd."

De VAR speelde zondag een cruciale rol in Arnhem. Daardoor lag het spel ook een aantal keer stil. "Mentaal is het erg moeilijk en moet je sterk zijn. In het veld vroegen we de scheidsrechter ook waarom hij de ene keer niet naar de kant ging om beelden te bekijken en de andere keer wel. De trainer zei in de rust dat we niet te veel aandacht moesten geven aan de scheidsrechter. Helaas zat een overwinning er net niet in."

Ajax

gerelateerd