PSV'er De Jong gelooft nog altijd in kampioenschap

8 april 2019, 08:12

Hoewel PSV voor het eerst dit seizoen de koppositie in de Eredivisie moest afstaan aan concurrent Ajax, is captain Luuk de Jong nog altijd vol vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "Natuurlijk wil je bovenaan staan en dat er op je gejaagd wordt, maar het blijft voetbal. Ajax gaat denk ik ook niet alles winnen", voorspelde hij.

Tegenover het Eindhovens Dagblad ging hij in om de 3-3 remise waardoor PSV de koppositie in elk geval voorlopig moet afstaan. "We hebben zoveel kansen gecreëerd vandaag, ook in de allerlaatste minuut nog", zag hij. "Ik vind ook dat we het echt verdiend hadden om hier te winnen." Dat gebeurde echter niet, waardoor Ajax inmiddels bovenaan de Eredivisie staat. 

Bovendien is PSV bezig aan een mindere reeks. "Ook voor de winterstop hadden we het weleens lastig, maar toen trokken we ze wel over de streep. We domineerden toen wat meer dan nu. Ook tegen Vitesse ging het op en neer, daar moeten we wat slimmer in zijn", vindt de aanvalsleider van de Eindhovenaren. "De laatste weken gaven we juist weinig kansen weg. Dan is het zuur dat je nu drie tegengoals krijgt van Vitesse. Dat mag niet ons niet gebeuren, dan maak je het jezelf heel moeilijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen