Waarom de blessure van Ronaldo zo moeilijk in te schatten is

8 april 2019, 15:21   Bijgewerkt: 8 april 2019, 17:14

Sinds Cristiano Ronaldo naar de grond ging tijdens de interland van Portugal gaat het al over zijn persoon. Waarom is het zo ingewikkeld om achter de ernst van een hamstringblessure te komen? De Juventus-aanvaller kan wel weer deels meetrainen, maar helemaal fit verklaard is hij ook nog niet. Waarom kan er geen duidelijkheid over worden geschept? Dat heeft in dit geval te maken met de kwetsuur.

Dat vertelt specialist Henk Kraaijenhof. Had Ronaldo zijn enkelband gescheurd of knieband beschadigd, dan staat er een duidelijke diagnose met hersteltijd. Bij een hamstringblessure werkt dat anders, omdat de ernst daarvan maar moeilijk achterhaald kan worden. "Zelfs op foto's kun je niet altijd alles zien", legt de atletiektrainer uit, die in het verleden bij Juventus werkzaam was. Nog altijd reist hij de hele wereld over om lezingen te geven over zijn werk. "Soms is een scheur niet te zien op de foto of lijkt het juist een groot gat, maar is het niks. Ronaldo kent z'n eigen lichaam heel goed en de behandeling bij Juventus is meer dan uitstekend."

Dat hamstringblessures een groot probleem vormen in de voetballerij, verbaast Kraaijenhof dan weer een stuk minder. "De techniek van sprinten en enorme belasting op de spieren komen samen bij zo'n sprint en dan gaat het regelmatig mis." Voetballers krijgen vaak te weinig les in de techniek van het sprinten en ook is de belasting op het lichaam sowieso fors. "Als je twee keer per week een wedstrijd speelt en nog traint, dan rust je te weinig. Vermoeidheid van de spieren en de trainingsbelasting speelt daarin een serieuze rol. Dat, samen met de sprinttechniek, zijn de belangrijkste redenen van hamstringblessures."

Lees ook: Kraaijenhof over Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen