Officieel: Moniz moet Excelsior behoeden voor degradatie

8 april 2019, 21:19

Excelsior heeft Ricardo Moniz bereid gevonden het seizoen af te maken. De 54-jarige Rotterdammer volgt de opgestapte Adrie Poldervaart op, zo meldt de club maandagavond. Hij moet Excelsior zien te behoeden voor degradatie. Moniz leidt dinsdag voor het eerst de training van de Kralingers.

"Een grote eer, dit is een mooie club, die naar mijn idee absoluut in de Eredivisie thuishoort", reageert Moniz op het clubkanaal van Excelsior. "Excelsior is een authentieke club, die altijd zichzelf is gebleven. Dat past bij mij. Bovendien wacht ons een mooie uitdaging met vijf finales. De missie voor de komende weken is zwart-wit: handhaving in de Eredivisie."

Moniz werd zondag voor het eerst benaderd voor de klus. "Een club uit mijn geboortestad, dat maakt het voor mij extra bijzonder. Ik ben overigens op mijn zesde uit deze stad vertrokken, maar heb hier nog wel gewoond toen ik bij Feyenoord werkte. Ik kom bij Excelsior verschillende bekenden tegen waar ik eerder mee of tegen heb gespeeld, zoals André Hoekstra en Marco Gentile. Ronald Graafland heeft bij Feyenoord nog onder mij gespeeld en ook Ferry de Haan voetbalde bij Feyenoord toen ik daar werkte."

In het verleden was Moniz trainer bij onder meer FC Eindhoven, Hamburger SV, Red Bull Salzburg en AS Trencin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen