Heerenveen wekt verbazing rondom renovatie trainingscomplex

8 april 2019, 23:36

De communicatie van sc Heerenveen over het renovatieproject van het jeugd- en trainingscomplex wekt verbazing bij betrokkenen. Volgens Heerenveen waren VV Heerenveen en de gemeente betrokken bij de planvorming van Skoatterwâld, zoals de accommodatie van de Friese club heet. Die beide partijen spreken dat tegen.

Heerenveen zegt dat in een persbericht dat er een werkgroep is, die de inventarisatie doet van wat nodig is op het verouderde complex. Volgens Henricjan Wind (VV Heerenveen) en Jelle Zoetendal (wethouder) is het verhaal van een werkgroep onjuist. "Wij zijn blij dat er wat gaat gebeuren, maar tot op heden zijn wij nog niet betrokken bij een werkgroep", zegt Wind tegen de Leeuwarder Courant.

Zoetendal: "Je zou verwachten dat eerst wordt vastgesteld waar het over gaat en wanneer we aan de slag gaan. Het is goed dat sc Heereneen enthousiast is om iets te gaan doen. We moeten echter nog bij elkaar komen." Bovendien komt de regie van de planvorming uiteindelijk in handen van de gemeente. "Wij gaan dan ook de werkgroepen formeren."

Vanuit sc Heerenveen zegt directeur Cees Roozemond dat de informatie niet helemaal juist is weergegeven. "De werkgroepen waren vanuit SC Heerenveen geformeerd. Ik heb een keer informatief gesproken met Henricjan Wind en de gemeente. Dat er nu een verschil van inzicht is verbaast me niet. Maar we gaan er nu wel vorm aan geven. We hebben Antea (ingenieursbureau, red.) gevraagd ons te begeleiden. Zij gaan eerst inventariseren wat we concreet nodig hebben. Pas dan komen we met een concreet plan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen