Gemeente helpt Twente met miljoenen: club is uit nood

9 april 2019, 07:47

FC Twente is definitief geholpen door de Enschedese gemeenteraad. De gemeente heeft besloten om vijf miljoen euro van de in totaal geleende zeventien miljoen kwijt te schelden van de eerstedivionist. Met 23 stemmen voor en 16 tegen is het voorstel om de voetbalclub te helpen aangenomen en dat betekent dat de toekomst van de Tukkers gewaarborgd is.

Dat schrijft TC/Tubantia. Naast het kwijtschelden van de lening, wordt ook over negen miljoen euro geen rente en aflossing meer gevraagd door de club. Eerder al maakte ABN Amro een cheste naar de koploper van de Eerste Divisie door 4,5 miljoen (van de 5,5 miljoen lening) kwijt te schelden waardoor de vermogenspositie van de club flink verbeterd.

Wel zitten er een aantal voorwaarden aan het akkoord: zo moet de jeugd en het vrouwenteam uiterlijk in 2027 ook weer in Enschede voetballen en moet er minimaal vier ton beschikbaar blijven voor het damestak van FC Twente. Ook stelt de club 1965 kaarten per seizoen beschikbaar voor de minima-gezinnen in Enschede. 

Hoewel FC Twente 'gered' is, blijft de club nog wel een forse schuld behouden. In totaal is er nog een vreemd vermogen van zo'n dertig miljoen euro, waardoor het financiële beleid ook de komende jaren nog sober zal moeten blijven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen