NEC wint eerste duel onder driemanschap: "Nog niet perfect"

9 april 2019, 08:28

NEC boekte maandagavond met het nieuwe driemanschap aan het roer een belangrijke 1-2 overwinning op Jong PSV in de Eerste Divisie en hoewel het spel nog niet groots was, kon trainer Ron de Groot na het duel content zijn met de drie punten. "We waren meer aan het stoeien met de bal dan aan het voetballen", zag hij echter ook.

Na trainingen volgde er voor NEC al een wedstrijd en het belangrijkste wat De Groot en co. wilden doen, was het achterin dichtgooien. En dat lukte aardig, vond de coach: "Nog niet perfect, maar dat kan ook niet in zo'n korte tijd. Aan de bal waren we heel slordig. Dat heeft denk ik met een stukje vertrouwen te maken. In elkaar geloven, de bal durven vragen en durven keuzes te maken", zei hij tegenover De Gelderlander.

De overwinning betekende wel de eerste zege na elf uitwedstrijden waarin niet gewonnen werd. Op 17 oktober was er de laatste uitzege en dus was de stemming bij NEC goed. "Dit is de eerste stap naar boven en geeft vertrouwen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Nu moeten we doorpakken", aldus De Groot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen