Fortuna eist rectificatie van bericht over geldproblemen

9 april 2019, 10:55

Fortuna Sittard ontkent financiële problemen in alle toonaarden. De club eist rectificatie van 1Limburg, de omroep die vandaag (dinsdag) schreef dat sponsoren bij zouden moeten springen om de Limburgers te helpen. 'De club neemt het 1Limburg kwalijk dat het lukraak dergelijke onjuiste artikelen post en daarnaast dat het de toegezegde reactie van Fortuna Sittard niet heeft afgewacht', staat in een verklaring van Fortuna.

"Geen enkele sponsor is bijgesprongen, dat kan ik iedereen verzekeren", aldus Ivo Pfennings op het clubkanaal van Fortuna. "Pertinente onzin! Het is wat mij betreft journalistiek gezien erg zwak. Zelfs van hoor en wederhoor is geen enkele sprake. Naar het motief van de 'bronnen rondom de club'  kunnen we alleen maar gissen. Ik vraag me oprecht af waarom iemand dit zou willen doen."

Volgens de omroep is de financiële situatie niet zo penibel dat de toekomst op het spel staat, maar moet er wel 'echt iets gebeuren'. Pfennings: "Een van de verdienmodellen van Fortuna Sittard is om spelers beter te maken en vervolgens te verkopen. Daarin zijn we natuurlijk niet uniek. Met de conclusie 'dat er wel iets moet gebeuren' kunnen wij dan ook helemaal niets. Er hoeft namelijk niets te gebeuren. De band met onze sponsoren is historisch gezien nog nooit zo goed geweest. Onze huidige sponsoren zijn dik tevreden. Sterker nog, er staan al zo'n veertig sponsoren klaar om in het volgende seizoen in te stappen. Ik vertrouw er dan ook op dat sponsoren én supporters dit fake nieuws niet serieus nemen."

Fortuna heeft contact gehad met Job Tiems, de journalist in kwestie. 'Hij had de toegezegde reactie van de club in dezen willen afwachten. Dat is dus niet gebeurd', staat in het statement. 'In de tussentijd is Tiems intern overruled door Sander Kleikers en is er toch overgegaan tot publicatie. Daarmee een bestaande afspraak schendend. Sander Kleikers was op het moment van plaatsen van het bericht niet bereikbaar. We eisen in dit licht derhalve rectificatie van L1 voor deze onjuiste en sensationele berichtgeving. Zowel voor de club, onze sponsoren en zeker ook onze fans.'

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen