Maat vol na vondst granaat bij ADO: "Gewoon doodsbedreiging"

9 april 2019, 14:53

De maat is vol na de vondst van een handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag. Dat zegt Jacco van Leeuwen, voorzitter van de ADO-supportersvereniging. "Dit is absoluut een nieuw dieptepunt in de voetbalgeschiedenis. Je moet er niet aan denken dat het ding was afgegaan terwijl er iemand in de buurt was", zegt hij.

"Dit is gewoon een doodsbedreiging", vervolgt Van Leeuwen in gesprek met Omroep West. "Dit moet stoppen. Zeker als idioten een handgranaat gaan ophangen. Dan zal het mij jeuken van welke club die zijn. Je hoort wel eens van internethooligans die een doodsbedreiging op het net kwakken, maar dat is dan nog redelijk onschuldig vergeleken hiermee. Handgranten ophangen, dat is compleet gestoord. Letterlijk een doodsmiddel."

Het supportershome was ook beklad met drie rode kruizen, die verwijzen naar Amsterdam. Als de granaat inderdaad uit de Ajax-hoek komt, kan het volgens Van Leeuwen met twee dingen te maken hebben: een reactie op de bekladding van oorlogsmonument de Dokwerker door zogenaamde ADO-fans of de wedstrijd van woensdag tussen Ajax en Juventus, met wie de achterband van ADO een vriendschappelijke band onderhoudt. "Voor deze wedstrijd kunnen onze supporters geen kaarten krijgen. Maar de supporters van Juventus kunnen wel als mikpunt worden gezien. Alleen omdat ze bevriend zijn met Den Haag."

Lees meer: Granaat gevonden aan deur supportershome van ADO Den Haag

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen