Excelsior nu nog niet met Moniz in gesprek over langer verblijf

9 april 2019, 18:52

Ricardo Moniz is in elk geval tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van Excelsior. Het is nog onduidelijk of de coach en club daarna de samenwerking verlengen. Pas als het seizoen is afgelopen, gaat Excelsior in gesprek met de opvolger van Adrie Poldervaart. "We hebben ons gefocust op nu en als wij ons gehandhaafd hebben gaan we verder kijken", aldus Ferry de Haan.

Moniz zelf vindt het niet gek dat gesprekken over een langer verblijf pas na het seizoen plaatsvinden. "Het zou misplaatst zijn om al over een langere termijn te praten. Die intentie is er natuurlijk wel, ik zou het een hele mooie uitdaging vinden. Maar mijn eerste taak is de zaak hier veiligstellen", aldus de trainer in gesprek met RTV Rijnmond.

De algemeen directeur denkt dat Moniz wat teweeg kan brengen bij Excelsior, dat is afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. "Hij is heel intens bezig met zijn vak en met de jongens. Bij de mindset zal wat moeten veranderen, aan het pure voetbal heeft het nooit gelegen. Misschien moeten andere ogen iets dwingender zijn en dat is nu wat we verwachten van Ricardo."

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen