Oranje walst aan vooravond WK-selectie over Chili heen

9 april 2019, 20:28   Bijgewerkt: 9 april 2019, 22:56

Met overtuigende cijfers hebben de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond in Alkmaar een oefenzege geboekt op Chili: 7-0. Vooral voor rust was Nederland veel sterker, via onder meer een hattrick van Daniëlle van Donk scoorde het zes keer. Van de Donk zorgde in de slotfase nog voor haar vierde en maakte het feest daarmee compleet. Voor 23 speelsters is het woensdag helemaal feest, dan maakt bondscoach Sarina Wiegman haar definitieve WK-selectie bekend.

Vanaf de eerste minuut was het hosanna aan Nederlandse kant. De Oranje Leeuwinnen waren heer en meester en drukten dat voor rust duidelijk in de score uit. Drie maal was het de eer aan Van de Donk, daarnaast scoorden Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden allen een keer. Zij kregen net als tegen Mexico de voorkeur voorin, terwijl in de achterste linie Merel van Dongen in de basis mocht beginnen. Ook waren er weer basisplaatsen voor Jackie Groenen en keepster Loes Geurts.

Van de Donk en Miedema waren daarbij de grote uitblinkers, de teamgenoten van Arsenal waren bij bijna elke aanval betrokken. Miedema leverde een schitterende assist af voor de 1-0 van Van de Donk in minuut twee en haar pass waaruit de 3-0 van Van de Donk viel was evenzo mooi. Zelf liet de doelpuntenmachine de 5-0 noteren, het was eenvoudig scoren door een prima voorzet van Van de Sanden. Van de Donk maakte tussendoor haar hattrick compleet: nadat het schot van Jackie Groenen op de lat was beland, schoof ze de bal in de verre hoek. Zo was haar derde treffer net zo simpel als de 2-0 van Martens, zij kreeg na een corner de bal voor de voeten en aarzelde geen seconde.

Zij brachten fris bloed en het leverde vlak voor tijd alsnog de 7-0 op. Woman of the match Van de Donk zette de kers op de taart, ze kopte een voorzet van Kika van Es hard achter de Chileense doelvrouw. Even later kreeg ze een publiekswissel, onder groot applaus verliet ze het veld en maakte ze plaats voor Ellen Jansen. Net als de rest van het elftal kan ze met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd, de Oranje Leeuwinnen hebben in aanloop naar het WK in Frankrijk duidelijk het visitekaartje afgegeven. 1 juni oefent Nederland in Eindhoven nog tegen Australië, dan is de WK-selectie bekend.

Opstelling en beoordelingen Nederland*:

Nederland: Loes Geurts 6.5, Desiree van Lunteren 7, Dominique Bloodworth 6.5 (69. Danique Kerkdijk 6), Merel van Dongen 7, Kika van Es 7, Sherida Spitse 6.5 (57. Jill Roord 6), Jackie Groenen 6, Daniëlle van de Donk 9 (89. Ellen Jansen -), Shanice van de Sanden 7, Vivianne Miedema 8.5 (78. Lineth Beerensteyn -), Lieke Martens 7 (69. Renate Jansen 6).

Woman of the match: Daniëlle van de Donk

*Speelsters moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen