Van de Donk: "Dit geeft wel een boost, daar ben ik van overtuigd"

9 april 2019, 21:32

Daniëlle van de Donk was dinsdagavond de gevierde vrouw bij de Oranje Leeuwinnen. De aanvallende middenveldster scoorde vier keer en had zodoende een grote bijdrage in de 7-0 zege op Chili. De Oranjevrouwen maakten met name in de eerste helft veel indruk tegen de mede-WK-ganger.

De Oranjevrouwen scoorden zes van de zeven doelpunten voor rust. "Iedereen heeft het altijd over ons EK-voetbal. Maar dat is geweest en het heeft best lang geduurd voor we weer een keer het voetbal konden laten zien, dat we wilden. Daar ben ik het meeste trots op", zegt ze in gesprek met de NOS. Net op tijd voor het WK lijkt Oranje de juiste vorm te pakken te hebben. "Prima toch? Daar zeg ik ja en amen tegen, hoor. Dit geeft wel een boost, daar ben ik van overtuigd."

Chili bleek dinsdag een maatje te klein voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. "We hadden Chili ook wel wat sterker verwacht, dat bleek helaas niet zo te zijn. Het kan ook heerlijk zijn om zo'n tegenstander ook een keer weg te tikken. Maar een goede tegenstander zou ook een leuke uitdaging zijn geweest", aldus Van de Donk.

Denk jij dat Tadic voor en na rust scoort? Win tot 23 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen