Wiegman: "We hadden een sterkere tegenstander verwacht"

9 april 2019, 22:30

De Oranjevrouwen speelden dinsdagavond één van de laatste tests voor het WK in Frankrijk, maar werden nauwelijks uitgedaagd. Chili bleek een paar maatjes te klein en werd met liefst 7-0 verslagen. Dat verraste bondscoach Sarina Wiegman ook een beetje.

"Ze vielen zeker tegen. We hadden een betere tegenstander verwacht. We waren nog niet begonnen en stonden al met 2-0 voor", aldus Wiegman tegenover de NOS. Helemaal nutteloos was de oefeninterland niet, zegt ze. "Je hebt altijd wat aan een wedstrijd, maar dit is niet het niveau dat we dadelijk op het WK gaan treffen."

Oranje speelde Chili voor rust van het kastje naar de muur en scoorde in de eerste 45 minuten zes keer. "Ondanks dat de tegenstander zwak is, moet de uitvoering goed zijn. Daar was ik zeker de eerste helft tevreden over. De tweede helft werd het wel wat minder. Het ging wat te makkelijk."

Al met al is Wiegman tevreden over de interlandperiode, al vindt ze het moeilijk in te schatten waar Oranje nu staat. "In de speelwijze is een aantal dingen verbeterd, maar het ging ook makkelijker omdat we niet met de allerhoogste weerstand speelden."

Denk jij dat Ajax een punt pakt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen