Liverpool verslaat FC Porto en koerst af op halve finale

9 april 2019, 22:56

Liverpool lijkt voor het tweede jaar op rij in Champions League-verband af te rekenen met FC Porto. De verliezend finalist van vorig seizoen liep op het eigen Anfield al snel uit naar een 2-0 voorsprong en wist de marge te consolideren in de resterende 65 minuten. Virgil van Dijk heerste anderhalf uur lang in de Liverpool-defensie; Georginio Wijnaldum begon uit voorzorg als reserve en hoefde de dug-out ook niet meer te verlaten.

Liverpool-manager Jürgen Klopp moest het stellen zonder de geschorste Andy Robertson en zette de niet geheel fitte Wijnaldum op de bank. FC Porto miste de geschorste steunpilaren Pepe en Héctor Herrera. Danilo Pereira (ex-Roda JC) en Jesus Corona (oud-FC Twente) zorgden voor een Eredivisie-tintje op Anfield.

De nummer twee van Portugal moest nog een gevaarlijke volley van Firmino toestaan, maar liet het er niet bij zitten. Moussa Marega dook zelfs tot twee keer toe vrij op voor doelman Alisson Becker, die er echter voor zorgde dat Liverpool met 2-0 de rust haalde.

Beide ploegen treffen elkaar weer op woensdag 17 april in het Estadio Do Dragão. FC Porto staat er beter voor dan vorig seizoen (toen het de tweede ronde opende met een 0-5 nederlaag tegen Liverpool), maar wacht nog steeds een hels karwei in eigen huis.

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen