Tottenham Hotspur slaat dankzij goal Son eerste slag in tweeluik

9 april 2019, 22:57   Bijgewerkt: 9 april 2019, 23:30

Tottenham Hotspur heeft in het eigen, gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium de eerste stap richting de halve finale van de Champions League gezet. De Spurs wonnen door een doelpunt van Heung-Min Son, die na het eerste competitiedoelpunt dus ook het eerste Europese doelpunt in het nieuwe stadion maakte, met 1-0 van Manchester City. Een smetje op de zege was de enkelblessure van Harry Kane.

Onze landgenoot Bjorn Kuipers had de eer om het eerste Europese duel in het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium in goede banen te leiden. In de openingsfase kostte dat weinig moeite. Beide teams keken de kat uit de boom en ondanks het bij vlagen snelle veldspel waren er maar weinig kansen te noteren. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Na een snelle combinatie tussen Dele Alli en Moussa Sissoko nam eerstgenoemde de bal ineens op de slof, maar de inzet ging enkele meters over.

Na een klein kwartier kregen de gasten dé manier om op voorsprong te komen. Kuipers zag een handsbal van Danny Rose eerst niet, maar op aandringen van VAR Danny Makkelie ging Kuipers er nog eens naar kijken en legde de bal vervolgens wél op de stip. Hugo Lloris redde de matige inzet van Sergio Agüero (die de bal in de rechterhoek schoot) echter.

Ruim tien minuten later kreeg Harry Kane, die na een uur spelen geblesseerd uit zou vallen, uit de draai een schietkans, maar Ederson redde ditmaal op zijn beurt. Het vervolg van het eerste bedrijf leverde weinig grote kansen op. Het spel golfde op en neer en Harry Winks en Agüero hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor het 0-0 bleef.

Na rust nam Heung-Min Son het doel van Ederson onder vuur. Zijn inzet ging echter enkele meters naast. Wat volgde, was lange tijd niet het spektakel waarop de supporters hadden gehoopt. Tottenham Hotspur en Manchester City probeerden het wel, maar waren beide te angstig om een doelpunt tegen te krijgen.

Het hielp dan ook niet mee dat Tottenham-aanvaller Harry Kane na een uur spelen het veld noodgedwongen moest verlaten met een blessure. De Engelsman kwam aan de zijkant van het veld ten val en strompelde zo de catacomben in.

Tien minuten voor tijd kwam de door de thuisploeg o zo gewenste openingstreffer alsnog. Christian Eriksen stuurde Heung-Min Son weg. De Zuid-Koreaan stond nét geen buitenspel, hield de bal ternauwernood binnen, omspeelde Fabian Delph en schoot hard en laag raak: 1-0. Delph was daarbij de gebeten hond, hij stond te appelleren, waardoor Son zo door kon lopen.

Wie verwachtte dat Manchester City er een heus slotoffensief uit zou persen, kwam bedrogen uit. The Citizens konden het de degelijk spelende thuisploeg niet meer lastig maken, waardoor Tottenham aanstaande woensdag met een scenario naar Manchester afreist waarvoor het vooraf zou hebben getekend: en overwinning en geen tegendoelpunt.

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen