Gisteren gemist: Liverpool en Spurs doen uitstekende zaken in CL

10 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 9 april 2019, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 9 april.

Liverpool verslaat FC Porto en koerst af op halve finale

Liverpool lijkt voor het tweede jaar op rij in Champions League-verband af te rekenen met FC Porto. De verliezend finalist van vorig seizoen liep op het eigen Anfield al snel uit naar een 2-0 voorsprong en wist de marge te consolideren in de resterende 65 minuten. Virgil van Dijk heerste anderhalf uur lang in de Liverpool-defensie; Georginio Wijnaldum begon uit voorzorg als reserve en hoefde de dug-out ook niet meer te verlaten.

Tottenham Hotspur slaat dankzij goal Son eerste slag in tweeluik

Tottenham Hotspur heeft in het eigen, gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium de eerste stap richting de halve finale van de Champions League gezet. De Spurs wonnen door een doelpunt van Heung-Min Son, die na het eerste competitiedoelpunt dus ook het eerste Europese doelpunt in het nieuwe stadion maakte, met 1-0 van Manchester City. Een smetje op de zege was de enkelblessure van Harry Kane, die na een uur spelen uitviel.

Oranje walst aan vooravond WK-selectie over Chili heen

Met overtuigende cijfers hebben de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond in Alkmaar een oefenzege geboekt op Chili: 7-0. Vooral voor rust was Nederland veel sterker, via onder meer een hattrick van Daniëlle van Donk scoorde het zes keer. Van de Donk zorgde in de slotfase nog voor haar vierde en maakte het feest daarmee compleet. Voor 23 speelsters is het woensdag helemaal feest, dan maakt bondscoach Sarina Wiegman haar definitieve WK-selectie bekend.

Cristiano Ronaldo is op tijd hersteld en start tegen Ajax

Het heeft er alle schijn van dat Cristiano Ronaldo woensdagavond aan de aftrap verschijnt tegen Ajax. De sterspeler van Juventus is opgenomen in de wedstrijdselectie en Massimiliano Allegri is van plan om de Portugees op te stellen. "Tenzij er iets geks gebeurt", aldus de trainer.

Pochettino vreest voor einde seizoen Spurs-captain Kane

Tottenham Hotspur won dinsdagavond de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City met 2-0, maar zag Harry Kane met een enkelblessure uitvallen. De aanvoerder van de Spurs raakte in een duel met Fabian Delph geblesseerd, vroeg direct een wissel aan en zocht al hinkend de catacombes op. Mauricio Pochettino vreest de komende tijd niet over Kane te kunnen beschikken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen