Van Dijk genoot van duels met Marega: "Moeilijk te bespelen"

9 april 2019, 23:30

Virgil van Dijk had dinsdagavond de taak om Moussa Marega af te stoppen. De spits van FC Porto scoorde dit seizoen al zes keer in de Champions League, maar werd vrij simpel in bedwang gehouden door de Oranje-captain. Van Dijk en zijn teamgenoten hielden Porto van scoren af en maakten zelf twee doelpunten.

"We hebben de nul gehouden en twee keer gescoord. Daarop kunnen we voortborduren", luidt de eerste reactie van Van Dijk in gesprek met BT Sport. Liverpool zette voor eigen publiek een grote stap richting de halve finale van de Champions League. Al na vijf minuten verzorgde Naby Keïta het openingsdoelpunt. Twintig minuten later viel ook de 2-0, gemaakt door Firmino.

Aan de andere kant vocht Van Dijk de duels uit met Marega. "Hij is sterk en moeilijk te bespelen. Iedere spits die ik tegenwoordig tegenkom, is vrij goed. Ik geniet van dat soort krachtmetingen", zegt de Liverpool-verdediger. "We moeten hiervan genieten en ons nu vol focussen op de wedstrijd tegen Chelsea", doelt Van Dijk op het competitieduel van zondag.

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen