Spoorboekje: Europa League-voetbal, tops en flops CL-avond Ajax

11 april 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 11 april.

Specials

Tops en flops

Ajax maakte gisteren weer indruk in de Champions League en verdiende misschien zelfs meer dan een 1-1 gelijkspel tegen Juventus. Op Old Trafford zette FC Barcelona een grote stap richting de halve finale door met 0-1 te winnen van Manchester United. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de avond op een rijtje.

De Ligt fakete vroege blessure: "Anders trapte de arbiter er niet in" 

Matthijs de Ligt ging woensdagavond na een klein kwartier al naar de grond, direct nadat keeper Andre Onana een hoekschop van de Italianen had weggewerkt. Terwijl de bal al over de zijlijn ging, bleef de aanvoerder van Ajax met op het oog een (lichte) blessure liggen. Achteraf bleek het euvel echter een stuk minder erg: de verdediger kampte alleen met een losse veter. "Maar ik moest doen afslof ik last had van mijn enkel, anders trapte de scheidsrechter er niet in." Ook praten we na met Joël Veltman.

Wedstrijden

Arsenal - Napoli (21.00 uur)

Een Champions League-waardig affiche in de Europa League, waar de kwartfinales vandaag beginnen. Arsenal, de nummer vijf van Engeland, neemt het op tegen de nummer twee van Italië: Napoli. Beide grootmachten waren ongetwijfeld niet bij met de tegenstander die uit de koker rolde voor de kwartfinales. In 2013 troffen de teams elkaar voor het laatst en dus zijn de ploegen redelijk nieuw voor elkaar.

Slavia Praag - Chelsea (21.00 uur)

Chelsea kreeg bij de loting de meest gunstige variant door Slavia Praag als opponent te krijgen in de kwartfinales. Slavia Praag is namelijk de tegenstander. De ploeg van Nederlander Mick van Buren stuntte in de vorige ronde tegen Sevilla en is mogelijk dus wel een gevaarlijke klant voor Chelsea. De koploper van Tsjechië gaat er alles aan doen om weer te stunten.

Benfica - Eintracht Frankfurt (21.00 uur)

Eén van de verrassingen van het Europa League-seizoen is het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt. De club van Jetro Willems en Jonathan de Guzman overwinterde in een groep met Olympique Marseille, Lazio en Apollon Limassol. Vervolgens schakelde de Duitse club in de knock-outfase het hogere ingeschatte Shakhtar Donetsk én Internazionale uit. Wordt Benfica het volgende slachtoffer van Eintracht Frankfurt?

Voetbal op tv

21.00 uur: Arsenal - Napoli, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Slavia Praag - Chelsea, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Benfica - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Villarreal - Valencia, FOX Sports 5, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen