Deze twee knopen moet Allegri doorhakken voor 'Ajax'

10 april 2019, 10:45   Bijgewerkt: 10 april 2019, 12:29

Ajax weet voor een groot deel welk elftal van Juventus vanavond (woensdag) aan de aftrap verschijnt in Amsterdam, maar op twee posities is er nog enige twijfel bij trainer Massimiliano Allegri. De Italiaanse coach moet nog twee knopen doorhakken als het gaat om zijn opstelling.

Giorgio Chiellini en Emre Can zijn er door blessures niet bij, terwijl Andrea Barzagli en Douglas Costa niet fit genoeg zijn voor het basisteam. Daardoor staat de 24-jarige Daniele Rugani naast Leonardo Bonucci in het hart van de defensie. Waarschijnlijk bestaat de opstelling verder voor een groot deel uit de bekende namen. Cristiano Ronaldo staat sowieso in de basis, zei Allegri dinsdag al.

Op twee plaatsen in het elftal heeft de coach nog lastige keuzes te maken en is het niet duidelijk wat Ajax precies kan verwachten. Op het middenveld is het de vraag wie, met Miralem Pjanic en Blaise Matuidi, mag starten. Het gaat tussen Rodrigo Bentancur en Sami Khedira. "Bentancur is dynamischer, maar mist ervaring. Ik verwacht veel één-tegen-één-duels en daarin doet Bentancur het wel goed", zei Allegri op de persconferentie.

Daarnaast is het de vraag wie er op de rechterflank gaat spelen. Of Juventus in een 4-4-2-systeem of een 4-3-3-formatie aantreedt, maakt voor dat vraagstuk niet veel uit. Federico Bernardeschi en Paulo Dybala zijn de gegadigden. De kans lijkt groot dat Bernardeschi, die naast een creatieve speler ook een teamspeler is die zijn verdedigende werk doet, de voorkeur krijgt in Amsterdam.

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Khedira/Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi/Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Denk jij dat Tadic voor en na rust scoort? Win tot 23 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen