Heerenveen baart opzien en ontslaat trainer Olde Riekerink

10 april 2019, 14:59   Bijgewerkt: 10 april 2019, 15:07

Er is abrupt een einde gekomen aan de periode van Jan Olde Riekerink bij sc Heerenveen. De Friese club meldt woensdag dat de hoofdtrainer per direct op non-actief is gezet. Afgelopen weekend ging de wisselvallige ploeg kansloos met 2-0 ten onder bij FC Emmen. Komend weekend wacht de burenruzie tegen FC Groningen, maar dat maakt Olde Riekerink dus niet meer mee.

De nummer tien van de Eredivisie meldt dat Johnny Jansen, die assistent-trainer was, de taken van Olde Riekerink per direct overneemt. In de officiële verklaring van de club wordt geen reden van het ontslag genoemd. De timing voor het grote nieuws is opmerkelijk, aangezien de derby tegen Groningen zondag in het Abe Lenstra Stadion wordt gespeeld. Die burenruzie is niet alleen belangrijk voor de eer, maar ook voor de ranglijst.

Wint Heerenveen, dan neemt de kans op het halen van de play-offs om Europees voetbal sterk toe. Olde Riekerink krijgt dus niet de kans om dat te bewerkstelligen. De 56-jarige trainer verloor met Heerenveen zondag met 2-0 bij Emmen. Hij sprak na afloop van een wanprestatie, maar benadrukte ook dat de kans op de play-offs nog niet vervlogen was. Kennelijk was de nederlaag voor de clubleiding wel de druppel die de emmer deed overlopen.

Olde Riekerink tekende afgelopen zomer een contract tot 2020 in Friesland. De ploeg wisselde hoge pieken in rap tempo af met diepe dalen. Eind februari boekte Heerenveen drie doelpuntrijke overwinningen op rij, waarna er vervolgens met 0-3 verloren werd van De Graafschap. Die grilligheid kreeg de oefenmeester er maar niet uit. Na de topdrie scoort Heerenveen tot dusver het vaakst van de hele Eredivisie. Het krijgt echter ook meer goals tegen dan bijvoorbeeld PEC Zwolle en De Graafschap.

Persconferentie

Heerenveen geeft woensdagmiddag om 16.00 uur meer tekst en uitleg over het ontslag. 'Heerenveen bedankt Jan Olde Riekerink voor zijn werkzaamheden bij de club en wenst hem het allerbeste toe in het vervolg van zijn carrière', valt alvast te lezen op de clubwebsite.

Denk jij dat Ajax een punt pakt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen