Olde Riekerink op non-actief: "Voor mij uitermate teleurstellend"

10 april 2019, 16:26

Jan Olde Riekerink was het liefst aangebleven als hoofdtrainer van sc Heerenveen, maar werd woensdag op non-actief gesteld. De 56-jarige trainer heeft in een eerste reactie gezegd teleurgesteld te zijn in de beslissing van de Friese club. Ook na het verloren duel met FC Emmen (2-0) geloofde Olde Riekerink dat hij Heerenveen naar de play-offs kon leiden.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld in de beslissing van de club om onze samenwerking te beëindigen", reageert hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Het is een turbulent jaar geweest waar wij als staf en spelersgroep de rust hebben weten te behouden. De tweede seizoenshelft keerden we langzaam terug naar de positie waar we horen."

Heerenveen verloor drie van de laatste vier wedstrijden en is gezakt naar de tiende plaats, met niet heel veel uitzicht op plaatsing voor de play-offs. "De laatste vier wedstrijden lagen niet in de lijn der verwachtingen. Maar wij hebben een ploeg die steeds vanuit het niets kan herrijzen", vervolgt Olde Riekerink. "Ik had honderd procent het geloof dat wij de komende periode met wedstrijden tegen FC Groningen, Heracles, VVV-Venlo, FC Utrecht en NAC Breda de strijd aan konden gaan, om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs. De club heeft nu de keuze gemaakt om dat niet met mij te bewerkstelligen. Dat is voor mij uiteraard teleurstellend."

Denk jij dat Ajax voor een stunt zorgt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen