Vertonghen voorspelt enorme toename penalty's door intrede VAR

10 april 2019, 17:04

Jan Vertonghen denkt dat de intrede van de VAR de Premier League op zijn kop gaat zetten. De Belgische verdediger van Tottenham Hotspur voorspelt dat het aantal strafschoppen enorm zal toenemen door de aanwezigheid van de video-arbiter. "Als je iets in slow motion bekijkt, lijken heel veel dingen een penalty", aldus de oud-Ajacied.

De 31-jarige Belg doet zijn uitspraken na het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City. Na een handsbal van Danny Rose gaf scheidsrechter Björn Kuipers na ingrijpen van VAR Danny Makkelie een strafschop aan de bezoekers. Sergio Agüero ging achter de bal staan en zag zet inzet vanaf elf meter gekeerd worden door Hugo Lloris. Tottenham Hotspur won het duel uiteindelijk met 1-0.

Vertonghen lijkt het niet eens te zijn met de beslissing van de Nederlandse arbitrage om City een strafschop toe te kennen. "Als je een lichte aanraking twintig keer in slow motion bekijkt, zal het vaak een strafschop opleveren. Ik denk dat de komende jaren wel twintig, dertig of veertig strafschoppen meer in de Premier League gegeven worden", aldus de verdediger in Engelse media.

De kunst van verdedigen verandert door de komst van de VAR, denkt Vertonghen. "Voetbal is een emotioneel spelletje en de VAR verandert dat een beetje. Ik denk dat we de manier waarop we nu verdedigen moeten veranderen. Daar zullen we ons aan moeten aanpassen. Soms kun je weinig anders doen dan je lichaam erin gooien. Het is belangrijk dat een scheidsrechter als voetballer blijft denken. Voorheen was het vrij fysiek, maar wel fair. Nu ben je te bang om te dicht bij iemand te komen."

Denk jij dat Ajax een punt pakt tegen Juventus? Zet in en wint tot ruim drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen