Hamstra legt uit waarom vertrek Olde Riekerink noodzakelijk was

10 april 2019, 17:33

Gerry Hamstra heeft tekst en uitleg gegeven over het besluit om Jan Olde Riekerink vlak voor het einde van het seizoen op non-actief te stellen. De technisch manager stelt dat de recente sportieve resultaten geen incident waren. SC Heerenveen verloor drie van de laatste vier wedstrijden en dreigt de play-offs om Europees voetbal mis te lopen.

Met name de wijze waarop Heerenveen de wedstrijden verloor, baarde Hamstra zorgen. De Friezen speelden zondag op bezoek bij FC Emmen ver ondermaats en verloren met 2-0. "Wij zagen de laatste vier wedstrijden geen incident, maar een patroon", vertelt Hamstra aan de Leeuwarder Courant. "Dan vraag je je af: gaat dit lukken? Wat is het perspectief? Hoe gaan we het oplossen? Hoe gaan we ermee om?"

Uiteindelijk besloot de clubleiding om Olde Riekerink aan de kant te zetten. "Jan heeft ook veel goede dingen gedaan voor de club. We zijn ook goed begonnen na de winterstop. Maar de laatste vier wedstrijden zakt het in. We hebben eerder dit seizoen ook wedstrijden verloren. Toen hadden we nog genoeg aanknopingspunten om verder met elkaar te gaan. Nu was dat anders."

Heerenveen bevindt zich met nog vijf wedstrijden te spelen op de tiende plaats en zal nog twee of drie plekken (afhankelijk van de uitkomst van de bekerfinale) moeten stijgen om zich te plaatsen voor de play-offs. Zondag is rivaal én concurrent FC Groningen de tegenstander.

Word jij de nieuwe Koning TOTO? Laat zien wat je kunt en speel mee!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen