Ajax met verwachte namen, Juventus heeft Ronaldo terug

10 april 2019, 19:56   Bijgewerkt: 10 april 2019, 23:01

Erik ten Hag heeft voor het veelbesproken Champions League-duel met Juventus geen verrassingen in petto. De trainer van Ajax kiest voor de verwachte namen in de kwartfinalewedstrijd. Op de rechtsback is Joël Veltman de logische vervanger van de geschorste Noussair Mazraoui. Juventus heeft, zoals Massimiliano Allegri al had aangekondigd, Cristiano Ronaldo terug.

De Amsterdammers treden in de welbekende Champions League-variant aan tegen de Italiaanse tegenstander. Dat houdt in dat Dusan Tadic als diepste aanvaller speelt en wordt geflankeerd door David Neres en Hakim Ziyech. Op het middenveld staan Lasse Schöne, Donny van de Beek en Frenkie de Jong.

Achterin moet Ten Hag ten opzichte van de vorige Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid zijn opstelling op één plaats wijzigen. Mazraoui pakte in Santiago Bernabéu geel en is er in de Johan Cruijff ArenA niet bij. Veltman, die door een blessure het gros van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan, zal op de rechtsbackpositie plaatsnemen naast Matthijs de Ligt, Daley Blind en Nicolas Tagliafico. André Onana verdedigt het doel.

Juventus

Juventus start dus met Ronaldo. Hij viel in de EK-kwalificatiewedstrijd van Portugal tegen Servië uit. Sindsdien speelde de Portugees geen wedstrijd. De Oude Dame beschikt ook weer over Douglas Costa, die twee maanden buitenspel stond. De aanvaller begint op de bank. In het hart van de defensie vervangt Daniele Rugani de al eerder geblesseerd afgehaakte Giorgio Chiellini.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres

Juventus: Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Betancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen