Allegri: "Gaven Ajax vertrouwen met snelle tegendoelpunt"

11 april 2019, 01:25

Massimiliano Allegri zag dat zijn elftal van Juventus leed onder de gelijkmaker van Ajax. Tevens vindt de Italiaan dat de Oude Dame mogelijkheden in de omschakeling liet liggen. "Ajax heeft geweldige kwaliteiten. Ze houden de bal goed in bezit, zelfs als er geen ruimtes liggen", complimenteert Allegri de Amsterdammers.

"Ik denk dat wij goed verdedigden, ook al hadden we het beter moeten doen bij balverovering op het middenveld", zegt Allegri na afloop. "We schrokken van het snelle tegendoelpunt na de pauze, daarmee gaven we Ajax vertrouwen. Maar we bleven goed verdedigen en eindigden de tweede helft beter dan we begonnen."

Allegri wist dat hij een goed Ajax kon verwachten. "Ajax zit niet voor niets in de kwartfinale. Hun passing is goed in de kleine ruimtes en oefenen ze ook druk uit naar voren. Ajax zette druk op ons en creëerde ook ruimte, maar wij hadden meer moeten toeslaan in de counter."

Allegri benoemt ook Frenkie de Jong in zijn analyse. "Hij is echt de bron van hun spel. We probeerden hem in een vroeg stadium te controleren met Bentancur. Toen De Jong dat doorhad, ging hij dieper spelen en hadden onze aanvallers een hele kluif aan hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen