Hamstra niet bang voor eigen post: "Heb zelf ook fouten gemaakt"

11 april 2019, 09:09

Gerry Hamstra spreekt van een 'nederlaag' na het ontslag van trainer Jan Olde Riekerink. De technisch directeur vindt het jammer dat de coach moet vertrekken bij SC Heerenveen, maar weet dat hij zijn verantwoordelijkheden moet nemen in Friesland.

"Het is heel vervelend, maar ik vind dat ik deze beslissing in het belang van de club moest nemen", stelt Hamstra in de Leeuwarder Courant. Wachten kon hij, ondanks het feit dat er nog maar vijf duels te spelen zijn, niet meer. "Stel dat ik niks had gedaan en we zouden de komende vijf duels winnen. Dan zegt iedereen in mei dat het goed is geweest dat we zo rustig zijn gebleven. Maar zou je de komende vijf verliezen, dan vraagt iedereen zich af waarom we niet hebben ingegrepen."

Maandag en dinsdag voerde Hamstra veel gesprekken binnen de club. Er was veel draagvlak voor het vertrek van Olde Riekerink. "En als Cees Roozemond het er als statutair directeur niet mee eens was geweest, hadden we dit niet gedaan. Ja, ik heb zelf ook fouten gemaakt. Maar met mijn eigen positie ben ik niet bezig."

Lees ook: Hamstra legt uit waarom vertrek Olde Riekerink noodzakelijk was

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen