Diego Costa moet acht duels brommen na bizarre uitval

11 april 2019, 12:29

Voor Atlético Madrid-aanvaller Diego Costa zit het seizoen er nu al op: de aanvaller is voor acht (!) wedstrijden geschorst na zijn uitbrander in het duel met FC Barcelona. De aanvaller schold de arbiter van dienst uit en raakte hem aan en kreeg daarvoor de rode kaart, die hem acht duels schorsing oplevert. De verwachting is dat hij in beroep gaat tegen de eis.

'Me cago en tu puta madre', riep Costa tegen de arbiter toen een beslissing tegen hem genomen werd. Een niet al te vriendelijke opmerking over de moeder van scheidsrechter Gil Manzano, die het logischerwijs bestrafte met een rode prent. De Spaanse bond is niet mild in de straf voor de recidivist: de rest van dit seizoen komt hij - mits hij akkoord gaat en geen beroep aantekent - niet meer in actie. Omdat Atlético Madrid niet meer in de Spaanse beker en Champions League zit, zit het seizoen voor Costa erop.

Overigens krijgt hij voor het schelden an sich 'slechts' vier duels, maar omdat hij vervolgens ook nog aan de arm zat van de scheidsrechter nog eens vier duels. Costa heeft overigens tot dusver alles ontkend, waardoor de kans groot is dat hij in beroep gaat. Al kan de straf dan ook zwaarder uitvallen: in eerste instantie werd gevreesd voor twaalf duels schorsing, dat is de maximale straf die staat voor deze daad. Ook betaalt zowel de club (2800) als de voetballer (6010 euro) een kleine boete. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen