Van Buren hoopt met Slavia Praag ook Chelsea te verrassen

11 april 2019, 12:37

Nederlander Mick van Buren staat met Slavia Praag donderdagavond in de Europa League tegenover Chelsea. En wat de prestaties van Ajax voor Nederland zijn, zijn die van Slavia voor Tsjechië. Het is de stuntploeg in de Europa League en de aanvaller kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met The Blues. "Dit is de wedstrijd van het seizoen voor ons", aldus Mick van Buren.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Dat was eerst de wedstrijd tegen Sevilla, maar dit is nog weer een grotere wedstrijd", weet Van Buren, die met zijn elftal de ploeg van Quincy Promes na verlenging verrassend uitschakelde. "In Tsjechië leeft het enorm. Het is alleen jammer dat de club een straf van de UEFA heeft gekregen, waardoor ons vak met 2000 meest fanatieke supporters leeg moet blijven en onze capaciteit van 20.000 niet maximaal benut kan worden."

Van Buren verwacht dat hij op de bank moet beginnen, maar hoopt als invaller van waarde te kunnen zijn. Het doel als ploeg is duidelijk: overleven. "Zorgen dat we bij de return volgende week nog steeds een kans hebben. Dus we zullen niet vol op de aanval gaan spelen. Het is heel belangrijk om een goede organisatie neer te zetten, zoals we ook tegen Sevilla hebben gedaan. Onderschatting zal geen rol meer spelen. Ik denk dat Chelsea wel iets oplettender zal zijn nu we Sevilla eruit hebben geschopt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen