Wedstrijd van de Week: wie wint de absolute Belgische kraker?

11 april 2019, 16:00

Door de play-offs in België ligt de titelstrijd weer helemaal open in de Jupiler Pro League. In de reguliere competitie had Genk een royale voorsprong (zeven punten) opgebouwd op titelhouder Club Brugge, maar mede door de play-offs is het verschil nog maar één. Daardoor is het aanstaande duel zondagavond meer dan interessant bij onze zuiderburen en blikken we in samenwerking met Remiqz vooruit.

Head to head

Wedstrijden: 68

Winst Genk: 32

Winst Club Brugge: 22

Gelijk: 14

Historisch gezien beschikt de regerend landskampioen Club Brugge over uitstekende cijfers tegen AA Genk en ook verloor de ploeg van Ruud Vormer en consorten in de laatste vijf edities geen wedstrijd van de thuisploeg, toch wordt het een zware opgave voor Club Brugge. Genk is namelijk nog altijd de trotse koploper van België en de laatste overwinning van blauw-zwart bij Genk is negen edities geleden. In 2014 won Club, met Timmy Simons in de basis en Eider Gudjohnsen als invaller, met 1-3. Gezien de huidige vorm van de bezoekers is die uitslag niet helemaal ondenkbaar…

Key Players

{image[333716][right-half][]}Danny Vukovic (genk)

Een van de geheimen van het succes van Genk is de ervaren keeper Vukovic (34): de man die vrijwel alleen maar in Australië speelde belandde in 2017 bij Genk en maakt daar – na een moeizame start vorig seizoen - een uitstekende indruk. In de reguliere competitie hoefde hij slechts 31 keer te vissen en met de play-offs erbij hield hij in 31 duels liefst twaalf keer de nul.

Hans Vanken

Toch krijgt Vukovic een lastige avond, aangezien hij met Vanaken de huidige MVP van België tegenover zich krijgt. Net als Genk's Mbwana Samatta is hij betrokken bij liefst 24 doelpunten: Vanaken maakte zelf elf treffers en gaf er dertien voor. Daarmee neemt hij de rol van Ruud Vormer, vorig seizoen MVP, grotendeels over. De 26-jarige aanvallende middenvelder is een van de belangrijkste schakels van het om de landstitel strijdende Club Brugge.

Teams

RC Genk

Genk speelt doorgaans in de klassieke 4-3-3 formatie. Dat gebeurt met de punt naar voren, waarin Ruslan Malinovskyi de rol van tien vervult. Echter ontbreekt de Oekraïner tegen Club Brugge, omdat hij een rode kaart kreeg voor een al dan niet opzettelijke trap tegen het hoofd van Birger Verstraeten. Ivan Fiolic, Jakub Piotrowski en Dries Wouters zijn de kandidaten om Malinoskyi te vervangen. Wat opvalt is dat Genk in de laatste ontmoeting met Club Brugge plots in een 5-3-2 cq. 3-5-2 formatie speelde. Omdat de lijstaanvoerder toen met 3-1 onderuit ging, bleek dat geen succes.

{image[329440][left-half][]}Club Brugge

Ivan Leko laat het elftal al het hele seizoen in een 3-5-2 formatie spelen. Daarin hebben Nederlanders Ruud Vormer, tevens captain, en Stefano Denswil als basisspeler een frequente rol. Arnaut Danjuma Groeneveld behoorde ook tot de vaste kern. Maar hij raakte in oktober geblesseerd bij het Nederlands elftal en stond sindsien een aantal maanden buitenspel. De aanvaller is inmiddels weer fit, maar moet het tot dusver doen met invalbeurten. Een week geleden in de gewonnen wedstrijd tegen Anderlecht was hij als invaller wel trefzeker. Ook Sofyan Amrabat speelt bij Brugge. Na een aantal wedstrijden op rij in de basis als back, middenvelder en zelfs centrale verdediger, zit hij de laatste tijd op de bank.

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Genk de favoriet in eigen huis, al ligt dat voor de titel anders.

Winst Genk: 45.3 procent

Gelijkspel: 27.8 procent

Club Brugge: 26.9 procent

Landskampioenschap

1. Club Brugge: 47.5 procent

2. Genk: 41.1 procent

3. Standard Luik: 5.4 procent

4. Antwerp: 0.1 procent

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen