Ekkelenkamp werd 'twee of drie keer' afgewezen door Ajax

11 april 2019, 23:51

Jurgen Ekkelenkamp maakte woensdag zijn debuut in de Champions League en deed meteen van zich spreken. De Ajacied kreeg een grote kans en haalde Cristiano Ronaldo neer bij een veelbelovende aanval van Juventus. Volgens Brian Tevreden is het een kleine verrassing dat de middenvelder Ajax 1 heeft gehaald.

Tevreden had Ekkelenkamp onder zijn hoede in de jeugd van Almere City FC. "Hij werd twee of drie keer afgewezen door Ajax", zegt Tevreden tegen RTL Nieuws. Toch slaagde Tevreden erin om hem bij Ajax onder te brengen. "Je kon toen al zien dat hij potentie had. Waar hij wel stappen in moest maken: hij was heel bleu. Heel netjes. Dat was iets wat hij moest leren: smerig zijn."

"Ik maakte hem ook aanvoerder in de hoop dat hij daardoor meer leiderschap zou gaan tonen", zegt Tevreden. "Maar hij bleef stil. Als hij een keer wat zei, moesten we altijd lachen. Dan zeiden we: Hee, hij zegt ook eens wat. Met zijn voetbalintelligentie zat het wel goed", aldus Tevreden.

De pas negentienjarige middenvelder had behoorlijk wat talent volgens Tevreden. "Ik zette hem meestal op positie drie of vier, achterin. Hij speelde puur zoals ze dat bij Ajax graag zien, echt als een extra middenvelder. Doorschuiven als het kan. Dat deed hij fantastisch. Ook was hij behoorlijk kopsterk en rustig aan de bal. Later heb ik hem op plek zes gepositioneerd. Ik had nooit verwacht dat hij uiteindelijk een aanvallende middenvelder zou worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen